Anonymous
Anonymous asked in Science & MathematicsMathematics · 1 month ago

What is the area of these "L shapes"?

Attachment image

7 Answers

Relevance
  • 1 month ago
    Favorite Answer

    1.

    A = LW - lw = (10)(8) - (5)(4) = 60 cm^2

    2.

    A = LW - lw = (12)(16) - (8)(9) = 120 cm^2  Answer//

  • 1 month ago

    First picture

    = red_area + blue_area → where: red_area = 6 * 8 = 48 cm²

    = 48 + blue_area → where: blue_area = (10 - 6) * 3 = 4 * 3 = 12 cm²

    = 48 + 12

    = 60 cm²

    Second picture

    = red_area + blue_area → where: red_area = 7 * 12 = 84 cm²

    = 84 + blue_area → where: blue_area = (12 - 8) * 9 = 4 * 9 = 36 cm²

    = 84 + 36

    = 120 cm²

    Attachment image
  • Philip
    Lv 6
    1 month ago

    Area, A1, of left...L-shape = [8*6+3(10-6)]cm^2 = 60cm^2.;

    Area, A2, of right L-shape = [9(12-8)+7*12]cm^2 = 4(9+21)cm^2 = 120cm^2.

  • ?
    Lv 7
    1 month ago

    See below for work and solutions.

    Attachment image
  • How do you think about the answers? You can sign in to vote the answer.
  • 1 month ago

    Area = 60 cm^2 

    Area = 120 cm^2

  • 1 month ago

    You can either cut them into smaller rectangles and add the results together or find the area of the large rectangle and subtract out the area of the void.  Either should give you the same results.

    Looking at the first one.  With a base of 10 cm and 6 cm on the top, the length of the void is 4 cm.

    The left has a length of 8 cm and right has a length of 3 cm so the void's length is 5 cm.

    The area of the full rectangle is:

    10 * 8 = 80 cm²

    The area of the void is:

    4 * 5 = 20 cm²

    The difference is:

    80 - 20 = 60 cm²

    ------------

    If we add two smaller rectangles, cutting the shape into a large rectangle that is 8 x 6 and a smaller that is 4 x 3, we get:

    8 * 6 + 4 * 3

    48 + 12

    60 cm²

    We get the same result.

    Now you choose one and do the same to the other shape.

  • 1 month ago

    Area = length * width 

    8 * 10 - (8 - 3)*(10-6) = 8*10 - 5*4 = 80 - 20 = 60

Still have questions? Get your answers by asking now.